top of page
Vyhledat

MACHÁČEK DRŽÍ POZICE!

Tak dobře ještě v dakarské historii Buggyry nebylo! Zatímco Ignacio Casale jedoucí opět na samé hraně možností posádky a techniky, nestačil pouze na speciály Kamaz a zaznamenal tak své doposud nejlepší etapové umístění mezi kamióny, v etapě sedmý Josef Macháček drží stejnou průběžnou pozici.


Duny, kamení a spousta prachu

Průběh etapy potvrdil prognostické schopnosti Josefa Macháčka, podle kterého budou duny s postupem času osychat, a jejich projetí se stane proto komplikovanější. „Pořadatelé se nás rozhodli prověřit hned na začátku, museli jsme řešit opravdu těžké duny. Konec byl rychlý, kamenitý. Tentokrát jsme kupodivu nedělali žádnou pneumatiku, jenom odešel řemen,“ popisoval obhájce titulu etapu, ve které skončil sedmý. „Trochu mi vadí díra v podlaze, přes kterou na mě jde písek. Ale dá se to zvládnout, horší byla mračna prachu, která jsme museli řešit pokaždé, když nás někdo předjel. Jet za kamiónem byla lahůdka…“


V závěru hodnocení přišel ostřílený dakarský harcovník, evidentně se nacházející v dobrém rozmaru, se zajímavou teorií. „Can-Am jede skvěle, Pavel funguje výtečně, jediným slabším kusem jsem já. Zítra pojedeme rychle a pomalu budeme zrychlovat,“ dodal se smíchem.


Mimochodem, na třetí místo průběžného pořadí se probojovala španělsko-francouzská posádka Alvarez – Panseri (Can-Am XRS), přičemž navigátor Xavier Panseri navigoval při vítězné Hail International Rally Aliyyah Koloc a zůstává v hledáčku Buggyry pro rok 2023, ve kterém se mají Aliyyah a Yasmeen představit na Dakaru.



2 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page