top of page
Vyhledat

RALLY HAIL: VELKÁ VÝZVA A POSLEDNÍ TEST PŘED DAKAREM

Aktualizováno: 11. 12. 2021

Do začátku Rally Dakar 2022 zbývá méně než měsíc, sestry Kolocovy, Josef Macháček (T3) a Téo Calvet bojují v rámci posledního testu na saúdsko – arabské Rally Háil. Završen byl i proces logistické přepravy.



Ve srovnání s loňskem plánuje Buggyra nasadit na Dakar tři speciály. Zatímco Josef Macháček bude obhajovat vítězného beduína v kategorii T3, Ignacio Casale a Téo Calvet se představí v kategorii kamiónů. „Co se náhradních dílů a komponentů týče, je všechno po moři odesláno do Saúdské Arábie. Na rozdíl od loňských sezón jsme jenom museli vzít v potaz naší účast na Rally Háil, nicméně jsme schopni se vyrovnat i s případnou katastrofickou vizí,“ říká šéf logistiky Buggyra Technology Centra Petr Marek. K hladkému průběhu transportu přispěly podle veterána týmu rovněž základny v Saudské Arábii a Spojených arabských emirátech. „Ve srovnání s předchozími roky se hodně testovalo, vycházeli jsme z analýzy opotřebovanosti jednotlivých komponentů, s předstihem jsme věděli, co vyrábět a objednávat. Kromě toho, co se techniky týče, Saudská Arábie je přece jen předvídatelnější, než Jižní Amerika,“ konstatuje.



5Vzhledem k tomu, že na Rally Háil působí i převážná část mechaniků, může dakarská sekce BTC prostřednictvím svého šéfa bilancovat rok 2021. „Pepa Macháček vyhrál beduína, k tomu dva kamióny v první desítce. Takže super. I když vzhledem k technologickému posunu speciálů Can-Am a Ignaciovi, který se loni v kategorii kamiónů víceméně rozkoukával, není vůbec vyloučeno, že bude ještě lépe,“ odhaduje Petr Marek.


Yasmeen a Aliyyah Koloc - Dakar sistaz sledujte ZDE


39 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page